Sectiune Articole

Aici va invitam sa lecturati articole interesante legate de cele mai recente noutati din lumea stomatologiei.

O Primavara plina de zambete!

O Primavara plina de zambete!
Comentariile sunt închise pentru O Primavara plina de zambete!

 

Azi, de ziua Primaverii , clinica stomatologica 4Dent, din Constanta, va ureaza sa zambiti cu toti dintii sanatosi!!!!!!!! Va invitam pe pagina noastra de facebook sa vedeti ce oferta de nerefuzat va oferim in aceasta luna a cadourilor de primavara!

continuare

Din secretele obturatiilor fotopolimerizabile

Din secretele obturatiilor fotopolimerizabile
Comentariile sunt închise pentru Din secretele obturatiilor fotopolimerizabile

O data cu aparitia dintilor, atat a celor de lapte, cat si a celor definitivi pot aparea o serie de probleme daca igiena este neinstaurata sau realizata precar sau din cauza unei alimentatii defectuoase, in care predomina alimentele lipicioase, dulci etc.

Primele afectiuni dentare care apar sunt cariile dentare, care fie pot trece neobservate la timp, fie pacientul sesizeaza modificari ale culorii dintelui respectiv sau in cazuri si mai avansate pot aparea dureri la dulce, rece, masticatie etc.

Asa ca este nevoie sa mergeti la un medic stomatolog sa va reabiliteze functia masticatorie si fizionomica.
In cazul cariilor simple, necomplicate, medicul va recomanda tratamentul cariilor dentare prin obturatii definitive, fotopolimerizabile. Exista pe piata de produse de stomatologie o multime de materiale compozite, cu calitati remarcabile, fizionomice, estetice, restaurative. Ele imita coloristic si ca si duritate smaltul dentar. Clinica 4Dent foloseste materiale compozite performante, de la mai multe firme producatoare.

Iata prin imagini fotografice, realizate la noi in cabinet, caCabinet Simii-28Cabinet Simii-30tiva pasi din tehnica de lucru si cateva din materialele compozite fotopolimerizabile pe care le utilizam

Cabinet Simii-42

continuare

De ce proteze dentare?

De ce proteze dentare?
Comentariile sunt închise pentru De ce proteze dentare?

O data cu pierderea dintilor pot aparea o serie de probleme, de la cele practice pana la cele emotionale. Este greu sa vorbiti corect sau sa mancati eficient fara dinti si probabil este si mai dificil sa va simtiti confortabil in diferite situatii sociale, atunci cand trebuie sa interactionati cu alte persoane.
Asa ca este nevoie sa mergeti la un medic stomatolog sa va reabiliteze functia masticatorie, fonatorie si fizionomia.
In unele cazuri, pentru aceasta,medicul va recomanda proteza dentara.

– proteze dentare partiale: se folosesc atunci cand exista dinti restanti pe arcada,dar nu se poate realiza o punte dentara fixa. Se folosesc in special in edentatiile terminale si subtotale. acest tip de proteza foloseste ca element de agregare crosete metalice atasate dintilor restanti sau pelote din acrilat.
– proteze dentare totale: se utilizeaza cand pacientul a pierdut toti dintii- inlocuieste o intreaga arcada dentara- si trebuie restaurata functia estetica, masticatorie si de fonatie.

In functie de materialul din care sunt confectionate protezele se clasifica in proteze acrilice, proteze elastice, proteze scheletate, proteze pe implanturi.

De retinut ca orice proteza dentara produce in timp resorbtia osoasa. De aceea protezele trebuie rebazate (captusite) cand pacientul le simte largi si ele se misca mai tare pe campul protetic.

poza 2 articol dec 2019Este foarte important ca asteptarile pacientului sa fie realiste. Proteza ajuta la masticatie, fonatie si reda zambetul frumos, dar nici cele mai bune proteze si anume cele pe implanturi, nu se vor simti ca dintii naturali.

Ce a facut Dumnezeu (si am primit de la El 2 randuri de dinti- dentitia temporara si cea permanenta) medicul stomatolog nu poate face chiar asa, oricat de bun ar fi!

Fotografiile din acest articol sunt realizate in clinica 4Dent si reprezinta 1 proteza acrilica totala si 1 proteza acrilica partiala, pe care le-am efectuat unei paciente cu edentatie totala la arcada superioara si edentatie partiala extinsa la arcada inferioara.

continuare

Placa bacteriana si cauzele ei!

Cosmetic_DentistryAfecțiunea gingivală este adesea cauzată de depunerile de placa bacteriana, iar cea mai bună modalitate de a le îndepărta este prin periaj zilnic de două ori pe zi. Însă oricât de bine ai curăța dinții, întotdeauna vor rămâne zone greu accesibile, pe care e dificil să le menții curate.

În zonele respective, placa bacteriană se depune și, cu timpul, se mineralizeaza, formând depuneri dure, numite tartru, care nu pot fi îndepărtate prin periaj obișnuit. Dacă tartrul nu este îndepărtat, în jurul dintelui și, posibil, sub linia gingivală se poate aduna o cantitate mai mare de placă bacteriană, conducând la progresarea afecțiunii gingivale.

continuare

Ce este caria dentara si care sunt cauzele aparitiei ei?

ObturatiiCaria dentară este o afecțiune dentară, care, alaturi de bolile cardiovasculare si cancer, este una din cele mai raspandite imbolnaviri ale actualei populatii a globului. Caria dentara este un proces distructiv cronic al tesuturilor dure (smaltul si dentina) ale dintelui, fara caracter inflamator, producand distructia acestora.

Smalțul dentar este învelișul protector al dintelui și cea mai dură componentă a sa. Smalțul nu are nervi sau vase de sânge, nefiind sensibil la durere. Dedesubt se află dentina, cea mai mare parte a dintelui, care este sensibilă la durere. Dentina acoperă pulpa dintelui, un țesut moale ce conține vase de sânge și nervi, fiind situată în mijlocul dintelui.

continuare

Sigilarea dintilor la copii

Cariile dentare sunt frecvent întâlnite, indiferent de vârstă. Pentru a evita apariția lor, o soluție non-invazivă si simplu de realizat este sigilarea dentară.

copiiiSigilarea dintilor la copii este o metoda prin care se previne aparatia cariei dentare. Aceasta este una dintre cele mai simple si sigure proceduri prin care oferim dintelui sansa de a fi protejat de carie pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Incidența cariilor în rândul copiilor este mai mare, ei fiind cei care consuma mai multe dulciuri și sucuri.

Dintii permanenti tineri, adica abia erupti, ai copiilor au o structura ocluzala in formare, iar santurile si fosetele dintilor sunt foarte „proeminente”.

Statisticile arata ca 73% dintre cariile dentare, apar pe suprafata ocluzala (suprafata de masticatie).

Dintele are 5 suprafete coronare expuse mediului bucal: 2 dintre acestea sunt, una pe partea cu limba sau cerul gurii, una pe partea cu obrazul- acestea de obicei sunt netede si riscul este mai scazut la nivelul lor.

continuare

Bijuteriile dentare – un „zambet spectaculos”!

Ce poate fi mai incantator decat un zambet stralucitor si o bijuterie spectaculoasa?  Desigur, un zambet spectaculos care sa reveleze o bijuterie stralucitoare!
jewel

Asa cum era de asteptat, la fel ca si celelalte domenii, medicina dentara a evoluat foarte mult, ajungand sa se puna un accent din ce in ce mai mare pe estetica dentara.

Pe langa detartrajul si albirea dintilor pentru un zambet de invidiat, pacientii au inceput sa recurga  la bijuterii dentare, tehnica fiind total neinvaziva deoarece acestea se lipesc cu un adeziv special pe dinte.

Ca bijuterii se pot folosi cristale semipretioase cum ar fi cristalul Swarovski sau chiar cristale pretioase. Deoarece se aplica prin tehnici adezive speciale, lipirea este extrem de rezistenta.

Diamantul se poate aplica pe oricare dinte ales de pacient insa se prefera alegerea dintilor frontali superiori, deoarece acestia sunt cei mai vizibili. Se recomanda de asemenea aplicarea cristalului pe dinti frumosi, tratati, fara carii pentru a crea un contrast placut atunci cand pacientul zambeste.

continuare