”Toamna se numara bobocii!” spune o vorba din popor, transmisa din generatie in generatie. Aceasta expresie se refera la faptul ca toamna are loc culegerea roadelor, pregatirea alimentelor (muraturi, dulceturi etc) pentru iarna, obiceiuri care doar pe alocuri se mai pastreaza acum.
Noi putem parafraza aceasta expresie astfel incat ea poate deveni ”Toamna se numara dintii cu probleme”, ceea ce s-ar traduce ca este bine sa va asigurati ca nu intrati in iarna cu carii complicate etc, care s-ar acutiza la frig, mai ales aici, in vantul iernii din Constanta.
Asa ca, noi, echipa 4Dent, va propunem o oferta speciala de toamna, care este valabila in perioada 01 0ct-15 Dec.
Va oferim o consultatie gratuita (valoarea consultatie fiind 100 lei) daca in aceeasi sedinta vi se realizeaza tratamentul unei carii simple, inclusiv cu finalizarea printr-o obturatie fotopolimerizabila in valoare de 150 lei. Practic in loc de 250 lei platiti doar 150 lei!
Va ganditi deja ce veti face cu cei 100 lei castigati astfel?
Va asteptam sa va bucurati de oferta speciala a Toamnei la 4 Dent!
Dragii nostri ne cerem scuze ca am fost atat de mult timp in actiunea de ”renovare” a site-ului nostru…mai avem putin si acest spatiu colorat al 4Dent va fi improspatat si pregatit sa va ofere tot felul de informatii interesante si unele chiar umoristice(vezi rubrica ”zambiti cu noi”) din lumea fascinanta a stomatologiei.
Vom invata sa privim holistic cavitatea bucala si dintii care se afla in ea, ca o parte a trupului nostru, aflata in relatie stransa cu celelalte parti, reflectandu-se unele in altele, ridicand semnale de atentionare asupra sanatatii generale, de ansamblu a organismului nostru.
Si ne vom bucura sa va putem oferi sfaturi de specialitate despre modalitati de preventie a afectarii dentare, modalitati simple si la indemana.
Comentariile sunt închise pentru O Primavara plina de zambete!
Azi, de ziua Primaverii , clinica stomatologica 4Dent, din Constanta, va ureaza sa zambiti cu toti dintii sanatosi!!!!!!!! Va invitam pe pagina noastra de facebook sa vedeti ce oferta de nerefuzat va oferim in aceasta luna a cadourilor de primavara!
Comentariile sunt închise pentru Din secretele obturatiilor fotopolimerizabile
O data cu aparitia dintilor, atat a celor de lapte, cat si a celor definitivi pot aparea o serie de probleme daca igiena este neinstaurata sau realizata precar sau din cauza unei alimentatii defectuoase, in care predomina alimentele lipicioase, dulci etc.
Primele afectiuni dentare care apar sunt cariile dentare, care fie pot trece neobservate la timp, fie pacientul sesizeaza modificari ale culorii dintelui respectiv sau in cazuri si mai avansate pot aparea dureri la dulce, rece, masticatie etc.
Asa ca este nevoie sa mergeti la un medic stomatolog sa va reabiliteze functia masticatorie si fizionomica.
In cazul cariilor simple, necomplicate, medicul va recomanda tratamentul cariilor dentare prin obturatii definitive, fotopolimerizabile. Exista pe piata de produse de stomatologie o multime de materiale compozite, cu calitati remarcabile, fizionomice, estetice, restaurative. Ele imita coloristic si ca si duritate smaltul dentar. Clinica 4Dent foloseste materiale compozite performante, de la mai multe firme producatoare.
Iata prin imagini fotografice, realizate la noi in cabinet, cativa pasi din tehnica de lucru si cateva din materialele compozite fotopolimerizabile pe care le utilizam
Comentariile sunt închise pentru De ce proteze dentare?
O data cu pierderea dintilor pot aparea o serie de probleme, de la cele practice pana la cele emotionale. Este greu sa vorbiti corect sau sa mancati eficient fara dinti si probabil este si mai dificil sa va simtiti confortabil in diferite situatii sociale, atunci cand trebuie sa interactionati cu alte persoane.
Asa ca este nevoie sa mergeti la un medic stomatolog sa va reabiliteze functia masticatorie, fonatorie si fizionomia.
In unele cazuri, pentru aceasta,medicul va recomanda proteza dentara.
– proteze dentare partiale: se folosesc atunci cand exista dinti restanti pe arcada,dar nu se poate realiza o punte dentara fixa. Se folosesc in special in edentatiile terminale si subtotale. acest tip de proteza foloseste ca element de agregare crosete metalice atasate dintilor restanti sau pelote din acrilat.
– proteze dentare totale: se utilizeaza cand pacientul a pierdut toti dintii- inlocuieste o intreaga arcada dentara- si trebuie restaurata functia estetica, masticatorie si de fonatie.
In functie de materialul din care sunt confectionate protezele se clasifica in proteze acrilice, proteze elastice, proteze scheletate, proteze pe implanturi.
De retinut ca orice proteza dentara produce in timp resorbtia osoasa. De aceea protezele trebuie rebazate (captusite) cand pacientul le simte largi si ele se misca mai tare pe campul protetic.
Este foarte important ca asteptarile pacientului sa fie realiste. Proteza ajuta la masticatie, fonatie si reda zambetul frumos, dar nici cele mai bune proteze si anume cele pe implanturi, nu se vor simti ca dintii naturali.
Ce a facut Dumnezeu (si am primit de la El 2 randuri de dinti- dentitia temporara si cea permanenta) medicul stomatolog nu poate face chiar asa, oricat de bun ar fi!
Fotografiile din acest articol sunt realizate in clinica 4Dent si reprezinta 1 proteza acrilica totala si 1 proteza acrilica partiala, pe care le-am efectuat unei paciente cu edentatie totala la arcada superioara si edentatie partiala extinsa la arcada inferioara.
Afecțiunea gingivală este adesea cauzată de depunerile de placa bacteriana, iar cea mai bună modalitate de a le îndepărta este prin periaj zilnic de două ori pe zi. Însă oricât de bine ai curăța dinții, întotdeauna vor rămâne zone greu accesibile, pe care e dificil să le menții curate.
În zonele respective, placa bacteriană se depune și, cu timpul, se mineralizeaza, formând depuneri dure, numite tartru, care nu pot fi îndepărtate prin periaj obișnuit. Dacă tartrul nu este îndepărtat, în jurul dintelui și, posibil, sub linia gingivală se poate aduna o cantitate mai mare de placă bacteriană, conducând la progresarea afecțiunii gingivale.
Caria dentară este o afecțiune dentară, care, alaturi de bolile cardiovasculare si cancer, este una din cele mai raspandite imbolnaviri ale actualei populatii a globului. Caria dentara este un proces distructiv cronic al tesuturilor dure (smaltul si dentina) ale dintelui, fara caracter inflamator, producand distructia acestora.
Smalțul dentar este învelișul protector al dintelui și cea mai dură componentă a sa. Smalțul nu are nervi sau vase de sânge, nefiind sensibil la durere. Dedesubt se află dentina, cea mai mare parte a dintelui, care este sensibilă la durere. Dentina acoperă pulpa dintelui, un țesut moale ce conține vase de sânge și nervi, fiind situată în mijlocul dintelui.