Serviciile noastre

Bucurati-va de serviciile noastre care concureaza cu succes cele mai mari clinici din tara si strainatate!

Cosmetica dentara

Cosmetica dentara

4Dent va poate ajuta sa aveti zambetul mult visat, folosind o gama variata si complexa de tehnici moderne de profilaxie si cosmetica dentara. Profilaxia stomatologica – terapiile de prevenire a bolilor – reprezinta baza ingrijirii dintilor si un mijloc de a evita multe dintre neplacerile ce tin de sfera dentara. Beneficiile profilaxiei sunt de ordin medical, dar si estetic deoarece prin îndepărtarea tartrului, care este de fapt o colonie de germeni şi bacterii, se va spori comfortul general in cavitatea bucala, aspectul estetic se va îmbunatati, iar respiratia urat mirositoare (halena) va disparea.
Metodele profilactice sunt recomandate periodic, la fiecare 6 luni sau cel puţin o dată pe an.

Procedurile stomatologice de profilaxie realizate de cabinetul stomatologic 4Dent includ:
• Indepartarea plăcii bacteriene si a petelor;
• Detartraj supragingival si subgingival;
• Consiliere nutritionala pentru controlul afectiunilor dentare;
• Instructaj de igiena orala – tehnici de periaj, folosirea atei dentare si a periutelor interdentare;
• Aplicare de agenti desensibilizanti pe dentina

•Indicaţii de tratamente naturiste atât local, cât şi general

Placa bacteriană reprezinta un amestec de reziduuri alimentare si bacterii ce declanşează procese de fermentaţie şi putrefacţie la nivelul dinţilor la 2 ore dupa masa. Aceasta substanta este incolora si lipicioasa, insa daca nu este indepartata prin periaj, in timp, se transforma in tartru sau piatra, cum este cunoscută popular, un strat dur incolor sau de culoare cenusie, galbuie. Tartrul reprezinta o amenintare pentru sanatatea gingiilor si a structurilor ce sustin dintele prin faptul ca este un mediu propice dezvoltarii bacteriilor ce dau nastere proceselor inflamatorii.

Tartrul dentar supragingival este si cel mai intalnit; acesta este la inceput incolor, apoi capata o nuanta maronie si da un aspect inestetic danturii, totodata producand halena si carii.

Tartrul subgingival este mai dur si mai inchis la culoare, iar in timp isi mareste volumul si desprinde gingia de pe dinte, producand un mediu prielnic dezvoltarii bacteriilor.

Există următoarele metode de detartraj folosite la 4Dent:
detartraj mecanicDetartrajul mecanic – folosind instrumente specifice si chiurete, medicul indeparteaza tartrul prin dislocare, cu miscari de tractiune si presiune paralele cu axul dintelui. Detartrajul subgingival se realizeaza folosind chiurete speciale, cu miscari scurte, ferme, de tip vertical, diagonal sau orizontal. Apoi se iriga zona cu solutii de apa oxigenata si clorhexidina.
Detartrajul mecanic indeparteaza tartrul, dar nu indeparteaza foarte bine pigmentii din alimente, bauturi sau tutun.
detartraj cu ultrasunete

 

Detartrajul ultrasonic – Instrumentarul ultrasonic indeparteaza tartrul prin vibratii mecanice de inalta frecventa (20. 000 – 45. 000 Hz). Aceste aparate pot avea oscilatia antrenata fie prin tensiune alternativa, fie prin tensiune electromagnetica. Aceste aparate nu traumatizeaza gingiile si dintii, iar apa eliberata prin presiune maseaza, curata si indeparteaza reziduurile si petele pigmentare.

Avantajele acestei proceduri sunt eficienta marita si confortul, accesibilitatea in zonele dificile pentru instrumentele manuale, efectul antimicrobian. Desi detartrajul cu ultrasunete este mai eficient decat cel manual, de obicei este indicata o combinatie intre cele doua tipuri.

In urma detartrajului mai pot ramane totusi mici depozite pe suprafata dintelui, care trebuie indepartate prin polish si periaj profesional. Aceasta se realizeaza aplicand o pasta abraziva cu ajutorul unui instrument rotativ din cauciuc sau al unei periuţe speciale.

Riscurile detartrajului
Dupa aceasta procedura este frecventa aparitia hiperesteziei sau a hipersensibilitatii dentinare tranzitorii.

 

estetica dentaraEstetica dentară este o specialitate stomatologica cu un succes tot mai mare, pe măsură ce serviciile acestei specialitati devin tot mai accesibile şi, pe lângă reabilitarea estetica, îmbunătăţesc funcţiile aparatului dento-maxilar.

Estetica in stomatologie a devenit o necesitate a zilelor noastre, fiind solicitată din ce in ce mai des de către pacienţi. Forma, culoarea si alinierea dintilor pot fi imbunatatite prin diverse tratamente cosmetice.

Cu toţii ştim că o îmbunătăţire a aspectului fizic creşte încrederea în sine, iar zâmbetul este unul dintre primele aspecte remarcate la o persoană, astfel incat avem posibilitatea de a ne transfoma dinţii frumoşi într-o carte de vizită de succes.
Conform studiilor întreprinse, un zâmbet frumos şi sănătos dezveleşte în totalitate conturul dintilor anteriori si a celor posteriori până la primii molari, iar marginea incizala este paralela cu marginea buzei inferioare. Un alt element foarte important in frumusete este proportia, iar conceptele de proportie sunt bazate pe elementele regăsite în natură. Astfel, faimoasa serie a lui Fibonacci functioneaza dupa principiul conform caruia numarul urmator reprezinta suma celor doua numere anterioare (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, etc). Din aceasta teorie a rezultat “proportia de aur”: 1, 618 la 1, un concept utilizat pe larg in antichitate. Exista unii teoreticieni care afirma ca aceasta cifră se regăseşte şi in proporţia dintre lăţimile feţelor incisivilor şi cele ale caninilor.

Alte concepte importante atat in estetica, cat si in stomatologia restaurativa, sunt echilibrul si linia mediana. Pentru ca un zambet sa fie frumos, este important ca o jumătate a arcadei sa fie cât mai identică cu cealaltă jumătate, altfel orice dezechilibru între cele două jumătăţi este perceput de creier ca dizarmonie, dezechilibru, lipsa de stabilitate. In acelasi timp este important ca linia mediana a feţei să coincidă cu linia mediană a danturii – linia dintre cei doi incisivi centrali. Se permite doar o deviatie minima, de 1 – 2 mm.

Deci sunt mulţi factori care se iau in considerare atunci când realizăm zâmbetul perfect pentru pacienţii noştri: culoarea si forma dintelui; forma feţei şi culoarea pielii; simetria zâmbetului; proportiile dintelui; linia mediana a dinţilor; spaţierile şi înghesuirile dinţilor.

4Dent vă oferă în cadrul cosmeticii dentare pentru un zâmbet încântător următoarele soluţii:

– Tratamente de albire

Fatetari ceramice si de compozit

– Refacerea protetica din portelan dentar a dintilor frontali distrusi de carii sau fracturi

– Metode moderne de cosmetica dentara

– Bijuterii dentare


albirea dintilorAlbirea dintilor
poate fi o modalitate foarte eficienta de a vă deschide culoarea naturala a dintilor. Nu poate determina o schimbare completă a culorii dintilor, aceasta fiind determinată genetic, insa acest procedeu va mai deschide nuanta existenta.

Decolorarea profesională este cea mai obisnuită formă de a albi dintii. Medicul va aplica produsul de albire pe dinţii dumneavoastră, folosind un suport special care va fi fixat pe dinţii dumneavoastra ca un mulaj. Ingredientul activ din produsul de albire este de obicei peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă. Pe măsură ce ingredientul activ actioneaza, oxigenul intră în smalt, iar culoarea dintelui se deschide.

Efectele albirii durează circa 1 an, această perioadă variază în funcţie de persoană. Efectul se păstrează mai puţin dacă fumaţi sau dacă mâncaţi sau beţi frecvent produse care vă pot păta dinţii.

Ca efecte secundare unii oameni observă că dinţii lor au devenit sensibili la rece in timpul sau dupa tratament. Altii acuza disconfort la nivelul gingiilor, dureri de gat sau pete albe pe gingii. Aceste simptome sunt temporare si dispar dupa cateva zile de la terminarea tratamentului.

Exista şi paste de dinti cu efect de albire. Desi nu afecteaza culoarea naturala a dintilor, acestea pot indeparta petele si pot contribui la un aspect mai placut al dintilor dumneavoastra. Pastele de dinti cu efect de albire pot mari durata efectului tratamentului, odata ce dintii dumneavoastra au fost albiti in mod profesional.

Albirea functionează doar pe dinţii naturali. Nu va avea efect pe coroane, proteze sau faţete.

 

Albirea dintilor cu ProfiJet. Dispozitivul ProfiJet este un aparat modern care ajuta la curatarea excelenta a suprafetelor dentare, aducand mari imbunatatiri tratamentelor profilactice. Acesta elibereaza un jet sub presiune alcatuit din aer, apa si o solutie cu bicarbonat de sodiu, indepartand cu mare eficienta placa bacteriana dar si petele pigmentare. Actiunea ProfiJet-ului este eficienta pe toate suprafetele dentare, in spatiile interdentare, in zonele unde exista lucrari fixe, indepartand prin jetul sau puternic toate coloratiile nedorite de natura externa: pete de cafea, vin rosu, tutun, bacterii cromogene.

De retinut este faptul ca acest tratament nu provoaca durere, ci o senzatie placuta. In plus, nu exista niciun efect abraziv, iar la nivelul smaltului nu exista riscul de arsuri sau de alte iritatii.

ProfiJet-ul imbina perfect tratamentul profilactic cu cel de indepartare a petelor pigmentare, reducandu-se totodata riscul aparitiei cariilor dentare, a gingivitelor sau a bolii parodontale.