Extracţia dentară reprezintă actul terapeutic de înlăturare a unui dinte sau rest radicular din osul alveolar. Contrar opiniei populare, acest procedeu nu este obligatoriu însoţit de durere. În 90% din cazuri, disconfortul este minim.
De cele mai multe ori, motivele pentru care se indică extracţia dentară includ mobilitatea crescută, distrugeri coronare majore datorate cariilor dentare sau fracturi corono-radiculare.
Dificultatea manoperei depinde de mulţi factori, printre care poziţia dintelui, numărul de rădăcini, calitatea osului alveolar, prezenţa fenomenelor inflamatorii sau infecţioase locale. Astfel avem extracţiile simple, care sunt excutate fara mari dificultăţi şi nu necesită precauţii sau pregătiri prealabile; extracţiile cu grad mai mare de dificultate (molari de minte, rădăcini foarte curbe, rădăcini anchilozate) care durează mai mult şi sunt mai laborioase şi în final extracţiile chirurgicale, practicate de obicei la molarii de minte incluşi sau semiincluşi şi care necesită instrumente şi dotări specifice chirurgicale.
De notat este faptul că o extracţie se desfăşoară cel mai bine după un examen radiologic al dintelui de extras.
După intevenţie, dacă pacientul respectă indicaţiile pe care le primeşte de la medicul său dentist, va simţi doar o uşoară jenă. Orice incident apărut după extracţia dentară (sângerare prelungită, durere persistentă) trebuie semnalat medicului dentist.
La clinica stomatologica 4Dent, toţi medicii au o vastă experienţă profesională şi lucrează întotdeauna cu cea mai mare grijă pentru confortul şi starea pacientului. Anesteziile executate corect vă vor trece şi peste cele mai dificile extracţii fără a simţi nici o durere.