Serviciile noastre

Bucurati-va de serviciile noastre care concureaza cu succes cele mai mari clinici din tara si strainatate!

Implantologie

Implantologie

Implantul dentar este o radacina artificiala, din titan, cu ajutorul caruia se adauga, printr-o interventie chirurgicala, un dinte pe arcada dentara edentata, refacand astfel fizionomia si functionalitatea aparatului dentomaxilar. Daca evitati sa radeti

cu gura deschisa ori sa mancati  in public deoarece se poate vedea spatiul lasat de dintii lipsa exista mai multe solutii de rezolvare a situatiei; una dintre ele este implantul dentar.

In general orice om caruia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate apela la aceasta solutie. Cunoasterea istoricului medical si dentar al pacientului va ajuta medicul implantolog sa decida daca sunteti un candidat bun pentru implantologie.

Principalele contraindicatii ale tratamentului cu  implant dentar sunt diabetul, bolile de sange si bolile de oase, bolile cardiace, reumatismul articular acut, hipertensiunea, graviditatea sau lactatia (contraindicatii relative) , precum si dimensiunile insuficiente-inaltime si grosime-ale osului unde se va insera implantul, cantitatea si calitatea precare ale osului, pozitia coborata a sinusului maxilar la arcada superioara sau superficiala a canalului alveolar inferior la arcada inferioara.  De aceea, sunt necesare radiografii speciale – ortopantomograme si/ sau tomografii computerizate precum si un set de analize de sange, inaintea interventiei propriu-zise (Hemoleucograma, Glicemie, Calcemie, Colesterol, Timpi de sangerare, Timpi de coagulare, Acid uric, Uree, VSH).

Durerea resimtita in timpul acestei interventii chirurgicale nu este mai mare ca in cazul unei extractii dentare. Anestezia moderna  contribuie la o stare generala buna a pacientului, existand astfel cooperare cu medicul stomatolog pe timpul interventiei.

Urmeaza o perioada de osteointegrare, care dureaza aproximativ 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic, iar apoi se vor realiza lucrarile protetice pe implanturi. Niciodata nu se vor realiza lucrari protetice mixte, adica pe dinti si pe implanturi, ci doar pe dinti sau doar pe implanturi.

In cadrul cabinetului nostru stomatologic-4Dent– fiecare pacient este considerat a fi un caz unic si de aceea exista un tratament personalizat, o durata de lucru (numar de sedinte) diferita si un cost specific (pretul unui implant dentar difera in functie de puritatea titanului din care e fabricat , tehnologia fabricarii si calitatea sterilizarii lui dupa procesul de fabricatie, la acestea adaugandu-se si pretul pentru capacele de vindecare , bontul protetic, materialul de aditie osoasa etc ).

Care sunt avantajele tratamentului prin implant dentar?

  • Confortul pacientului se apropie cel mai mult de confortul oferit de un dinte natural
  • Inlocuieste radacina dintelui, fapt care ajuta la mentinerea nivelului osului in limite estetice si functionale optime
  • Imbunatateste masticatia, fonatia, fizionomia
  • Implantul dentar este rezistent, durabil, fiabil.

Ceea ce este esential in cadrul tratamentului dentar cu ajutorul implanturilor dentare este ca pacientii sa aiba o igiena exemplara. In cazul unei igiene deficitare durata de viata a unui implant dentar este mult mai mica. Un pacient purtator de implant dentar trebuie sa stie ca pastrarea implantului in gura depinde exclusiv de curatarea gingiei din jurul implantului. De asemenea, pacientul trebuie sa vina o data la 6 luni la medicul stomatolog pentru evaluarea periodica a implanturilor si pentru igienizare.