Sectiune Articole

Aici va invitam sa lecturati articole interesante legate de cele mai recente noutati din lumea stomatologiei.

Importanta igienizarii profesionale

placa-dentara   Din cauza conditiilor mediului din cavitatea bucala si a rolului pe care acesta il are in procesul de digestie (masticatie, constituirea bolului alimentar si deglutie) speciile bacteriene care colonizeaza acest mediu cresc si se dezvolta . Desi cavitatea orala are anumite mijloace de autocuratire, mentinerea unei igiene adecvate este foarte importanta in prevenirea aparitiei sau agravarii afectiunilor oro-dentare (alimentele care raman in spatiile interdentare  fermenteaza si creeaza un mediu acid care favorizeaza inmultirea bacteriilor).

Igiena se pastreaza prin periajul zilnic, folosirea apei de gura si a altor dispozitive de igienizare (ata dentara, periute interdentare, dusuri bucale, etc), dar si prin igienizarea profesionala efectuata periodic  in cabinetul stomatologic. Detartrajul si periajul profesional sunt recomandate la cel mult un an, chiar daca pacientul pastreaza o igiena riguroasa.

De notat este faptul ca detartrajul nu afecteaza in niciun fel integritatea smaltului dentar, iar indepartarea tartrului nu provoaca mobilitate dentara, ba chiar dimpotriva. Tocmai aceasta acumulare excesiva de tartru este daunatoare, provoaca mobilitate si chiar pierderea dintilor!

Medicii dentisti de la clinica stomatologica 4Dent din Constanta acorda o importanta deosebita igienizarii. De retinut faptul ca aceasta manopera se realizeaza fara durere, rapid, iar rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber.